
SYDDANMARK: Regionsrådet i Syddanmark har bevilget knap 2,4 mio. kr. til projektet ”Trekantområdets karrierekanon”, der skal få flere unge til at vælge en videregående uddannelse – og til at få dem til at blive i området, oplyser regionen.
Andelen af syddanske unge, der er i gang med en videregående uddannelse efter studentereksamen, er kun gået i én retning de seneste seks år – nedad. Seneste opgørelse viser, at kun 64 pct. af unge med en studentereksamen er i gang med en videregående uddannelse, 27 måneder efter de fik huen på.
Det vil tre ungdomsuddannelser – IBC, Middelfart Gymnasium og Vejle Tekniske Gymnasium – lave om på. Derfor har de sammen med Trekantområdets seks videregående uddannelser igangsat projektet.
Flere med efter et år
I projektet vil 2.500 elever deltage i innovative brobygningsaktiviteter og i undervisningsforløb i konkrete fag – samfundsfag, dansk, teknologi, fysik, erhvervsøkonomi mv. – for at få indblik i videregående uddannelser, studiemiljø, forskning og karrieremuligheder i Trekantområdet. Brobygningsforløbet skal også give et løft af gymnasielærernes viden om uddannelsesmulighederne i Trekantområdet.
Derudover skal der også afholdes 12 undervisningsforløb, der skal udvikles i et tæt samarbejde mellem gymnasielærere og undervisere på de videregående uddannelser inden for rammerne af tre forskellige fagfællesskaber, hhv. ”STEM”, ”Velfærd” og ”Business, kommunikation, innovation”.
Efter projektets første år skal det bredes ud til yderligere seks gymnasier i Trekantområdet, så flere elever og lærere kan få gavn af det.
Disse institutioner er partnere i ”Trekantområdets karrierekanon”: IBC, Middelfart Gymnasium, Vejle Tekniske Gymnasium, SDU (Kolding), IBA, Fredericia Maskinmesterskole, UCL, Designskolen Kolding, UC Syd, Trekantområdet Danmark, seks testgymnasier, Studievalg Danmark – Center Sydjylland og Center Fyn.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.