De Radikale igen med i lukrativt valgforbund

KV21-nyt fra R i Lyngby-Tarbæk, Kalundborg, Assens og Holstebro.
31. MAJ 2021 8.55

TEMA: KV21

I Lyngby-Taarbæk er De Radikale igen gået i valgforbund med EL, SF og ALT, oplyser Det Grønne Område. Den alliance gav ved KV17 to pladser til henholdsvis R og SF samt en til EL, mens ALT ikke kom ind i det 21 mand store byråd.

Med 2.655 stemmer ville R ikke selv have haft stemmer nok til to pladser, der i snit hver kostede 1.455 stemmer, og lukrerede således på valgforbundet. Det samme gjaldt SF og EL, så 1.067 ALT-stemmer skubbede således alle tre andre partier det sidste stykke ind.

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget Gitte Kjær-Westermann er radikal spids.

I Kalundborg har De Radikale her i foråret måttet sige farvel til en politisk veteran, spidskandidat og tidligere Bjergsted-borgmester Ole Glahn, der arbejdede som folkevalgt i 34 år. Han er i det 21 mandater store byråd blevet afløst på det enlige radikale sæde af Hans Munk, som ifølge TV Kalundborg nu er blevet ny spids. Der er denne gang fem kandidater mod syv sidst. 

I Holstebro, hvor R har to ud af 27 pladser i byrådet, er der derimod igen genvalg til spidsen fra KV13 og KV17, Torben Gudiksen, oplyser Dagbladet. Efter en orlov i forbindelse med sin kones sygdom har han haft en tænkepause og besluttet sig for at melde klar til endnu en periode.

Ved KV17 placerede Gudiksen sig med 898 som nummer fire i top fem over personlige stemmer efter borgmester H.C. Østerby (S) med 6.566, daværende V-spids Jens Kr. Hedegaard med 1.605 og Klaus Flæng (S) med 1.179 - og før Anders G. Jacobsen (V) med 799. Ny V-spids er her Charlotte Munch. 

Gudiksen, der i det civile er privatkunderådgiver i en bank, er formand for Børne- og Familieudvalget og 1. viceborgmester.

I Assens er veteranen Poul Poulsen for ottende gang valgt som radikal spids, skriver Fyns Amts Avis. Han begyndte i Aarup Kommune ved KV97 og har siden KV07 siddet i en enmandsgruppe i byrådet i Assens.