Det er virkelig op ad bakke, når politikerne skal opfylde deres store ønske om at få flere danskere væk fra offentlig forsørgelse og ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Det påpeger ekspert bl.a. på baggrund af den aktuelle situation på arbejdsmarkedet og en grundig analyse, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), har gennemført af kontanthjælpen.
AE har fulgt samtlige 120.444 personer, der var på kontanthjælp i uge 34 i august 2010, og set hvordan de var forsørget præcist et år senere. Tallene viser, at knap syv ud af ti præcist et år senere stadig hang fast på kontanthjælp. Færre end hver 10. var kommet i job i perioden, mens godt hver 20. havnede på førtidspension. Hver 14. var kommet i uddannelse og fik udbetalt SU.
Overfor LO's ugebrev A4, fastholder syv ud af otte arbejdsmarkedspolitiske ordførere, at de ønsker en reform af kontanthjælpen, der skal nedbringe antallet af borgere på passiv forsørgelse. Men det er en gigant-udfordring, påpeger lektor Thomas Bredgaard, Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet. Han siger, at der ikke er flere 'lavthængende frugter':
- Nu er vi nede i de tunge grupper af kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister og fleksjobbere. De er langt væk fra det ordinære arbejdsmarked og ikke umiddelbart efterspurgt. Så der skal helt særlige indsatser til, hvis man skal lykkes med at nedbringe antallet på kontanthjælp. Et realistisk succesmål vil i stedet være, at man får bragt de her personer tættere på arbejdsmarkedet, siger han til A4.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.