Skoler må gerne tage billeder af deres elever uden samtykke, hvis det har et sagligt formål, oplyser Datatilsynet. Men det kræver omtanke. Spørgsmålet er opstået, efter Aula har meddelt ændringer i brugen af samtykke på platformen, der træder i kraft i dag.
Skoler bør som det første tage stilling til, om det i det hele taget er relevant at tage og dele billederne, ligesom de skal undgå billeder, der udstiller de portrætterede. Billeder skal tages på skolens udstyr, så de ikke ligger på eksempelvis lærernes private telefoner, og der skal sættes en tidsfrist for sletning af billedet, der stemmer overens med dets formål. Hvis forældre har noget imod et billede, skal der være særlige grunde, der taler imod at fjerne det.
- Helt generelt opfordrer vi i Datatilsynet - uafhængigt af, hvad der følger af lovgivningen - til en dialog mellem skole, elever og forældre om brugen af billeder. GDPR udelukker hverken god stil eller almindelig pli, siger Karina Kok Sanderhoff.
sfe
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.