Danskernes middellevetid fortsætter med at stige, corona eller ej. Middellevetiden er nu 79,5 år for mænd og 83,6 år for kvinder, oplyser Danmarks Statistik. Det er henholdsvis 0,2 år og 0,4 år mere end for et år siden.
Nyfødte kan dog se frem til at blive væsentligt ældre end den udregnede middellevetid. Det skyldes, at den udregnes ud fra alle, der er afgået ved døden de to foregående år. Udregningen forudsætter altså, at den samme dødelighed fortsætter - og det er ifølge Danmarks Statistik ikke realistisk ud fra den konstaterede stigning i middellevetiden.
- Fortsætter denne tendens, vil et gennemsnitligt barn født i 2021 blive væsentligt ældre end de middellevetider for 0-årige, som er udregnet, skriver Danmarks Statistik.
Den stigende levealder stiller de længere levende i et valg mellem at spare mere op til pensionen eller blive længere på arbejdsmarkedet, mener privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank.
Ifølge cheføkonom Mads Moberg Reumert fra Danica Pension sparer to ud af fem danskere ikke nok op til deres pension. Det betyder, at de ikke kan opretholde deres levestandard i de mange år på pension.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.