Danskerne går stadig i blodbanken under coronavirus

Selvom det meste af Danmark er lukket ned, går danskerne stadig i blodbanken og donerer blod. Hovedstaden oplever fald på grund af mange mobiltapninger.
20. MAR 2020 9.00
TEMA: Corona

Antallet af blodtapninger er faldet en lille smule, efter at det meste af Danmark blev lukket ned for at undgå stor smittespredning af coronavirus.

- Det er ikke et stort fald, og danskerne dukker op, som de skal, fortæller generalsekretær i Bloddonorerne i Danmark, Flemming Bøgh-Sørensen.

Det er kun i Region Hovedstaden, hvor der har været lidt udfordringer. Det skyldes ifølge generalsekretæren, at blodforsyningen i regionen er baseret meget på mobiltapninger. Der bliver kørt ud til virksomheder eller uddannelsesinstitutioner for at tappe.

- Skolerne er lukket, og virksomheder har sendt deres medarbejdere hjem, så der er ingen at tappe derude, siger Flemming Bøgh-Sørensen.

Ikke bekymrende
Det er dog ikke noget, der er bekymrende, og overordnet set er tallene fine.

- Jeg er overhovedet ikke nervøs for at donorerne ikke skal dukke op, men det er vigtigt, at de ved, at det er sikkert at komme i blodbanken, siger han.

I øjeblikket arbejdes der på at løse problemet i Region Hovedstaden. Ifølge generalsekretæren er der nogle løsninger på vej. Der arbejdes på længere åbningstider hos de faste blodbanker, mens de også prøver at finde alternative steder til tapninger. Det kunne være lukkede skoler eller sportshaller, fortæller Flemming Bøgh-Sørensen.

De nye retningslinjer fra myndigheder har også påvirket hverdagen hos de danske blodbanker rundt om i landet.

Det er vigtigt, at man bestiller tid, der er skabt ekstra plads i venteværelserne, og der er krav om at hænderne bliver sprittet af ved ankomst.

Hvis man har de mindste tegn på symptomer, bliver man bedt om ikke at møde op.

- Det er heldigvis stadig tilladt at gå hen i blodbanken. Det er også nødvendigt, da det er en livsvigtig funktion, der bliver udført, siger Flemming Bøgh-Sørensen.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev