Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Dansk Energi glæder sig over it-strategi

Fibernetselskaberne ser store gevinster i ny offentlig digitaliseringsstrategi
19. AUG 2011 11.10

Den netop lancerede offentlige digitaliseringsstrategi, kan bringe Danmark i global front som højhastighedssamfund, mener Dansk Energi

Gevinsterne af den nye offentlige digitaliseringsstrategi er store, mener Dansk Energi. Strategien, der er lanceret af regeringen, regionerne og KL, satser på en digitalisering af flere velfærdstjenester fra sundhed, ældreomsorg til borgerservice.

- Strategien indeholder en buket af gode initiativer. Med initiativerne bliver det offentlige et lokomotiv, der trækker Danmark mod at blive en højhastighedsnation. Gevinsterne ved det er i milliardklassen. Det kan sætte Danmark tilbage i førerfeltet over bredbåndsnationer efter at være røget ned af ranglisten, siger Christian Berg, chefkonsulent i Dansk Energi.

- Strategien er ambitiøs og er godt nyt for fibernetselskaberne. Videobaseret borgerbetjening kræver nemlig masser af båndbredde. Fibernettet er derfor skræddersyet til de nye offentlige tilbud over internet.

Parate til flere it-løsninger
Beregninger har vist, at der kan spares et trecifret millionbeløb igennem digital pleje og behandling af kronikere mv. i eget hjem. Tilsvarende gevinster kan hentes ved indførelse digital ældreomsorg. Andelen af ældre medborgere stiger kraftigt de kommende år og vil øge presset på pleje- og omsorgssektoren. Til gengæld siger strategien ikke så meget om andre typer videobaseret borgerservice.

- Vi ser et kæmpe samfundsøkonomisk potentiale med videobaseret borgerbetjening. Derfor synes vi, at videoløsninger med god grund kan udvides til at omfatte alle kontaktflader mellem myndigheder og borgere og ikke kun være afgrænset til telemedicin og omsorg. Det vil også være en stor håndsrækning til udkantsområderne, hvor de store afstande til rådhuset eller hospitalet kan opleves som uoverkommelige, siger Christian Berg.

Danskerne er klar til at kommunikere med det offentlige gennem fladskærmen i hjemmet. En ny forbrugerundersøgelse viser, at næsten hver anden dansker er parat til at tale med fx deres læge eller kommune igennem en tv-skærm - hvis muligheden er til stede.

Den offentlige sektors brug af videobaseret borgerbetjening står højt på programmet, når Dansk Energi afholder en stor bredbåndskonference i Aarhus d. 8. september 2011.

Her vil en række nationale og internationale eksperter og politikere give deres bud på de gevinster, som kan hentes via ny velfærdsteknologi.