Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danmarks første højhusvandværk skal stå færdigt i 2022

Frederiksberg Forsyning bygger et nyt vandværk med blødgøringsanlæg og plads på taget til solceller og køleanlæg.

FREDERIKSBERG: Et komplet, nyt vandværk i fire etager plus kælder skal i to proceslinjer behandle både råvand fra Frederiksberg Forsynings egne boringer og vand fra forsyningens eksterne leverandør. Målet er at sikre en tilstrækkelig kapacitet af drikkevand på op mod 785.000 liter i timen, lyder det fra Niras, som er ingeniørrådgiver på byggeriet.

- Bygningen skal huse den nyeste teknologi inden for avanceret procesudstyr, og vi skal forstå de komplicerede processer, for at rammerne bliver rigtige. Bygningen går i højden i stedet for i bredden. Den skal se flot ud og ligger tæt på eksisterende anlæg, som i øvrigt er i drift, siger afdelingsleder Andreas Bollerslev fra Niras.

- At blødgøre vandet passer fint med, at Frederiksberg skal være en grøn og klimaneutral by. Vores kunder kan se frem til at spare på både rengøringsmidler og vaskepulver, og deres elkedler, vaske- og opvaskemaskiner belastes mindre. Det samme gælder for vandrør og -installationer, der bliver mere effektive og holder i længere tid, siger planchef i Frederiksberg Forsyning Henrik Bay.

Niras forbereder samtidig konstruktionen til krav, som endnu ikke kendes, og indregner forskellige scenarier på tagetagen til for eksempel solceller og køleanlæg, samt facader og gavle med store montageåbninger, så man kan få stort udstyr ind og ud.

Myndighedsprojektet skal være klar i maj 2020, og hovedprojektet forventes at løbe hen over sommeren. Byggeriet skal ifølge planen stå færdigt i 2022.

Udover Frederiksberg Forsyning samarbejder Niras med Arkil, Krüger og Gottlieb Paludan.

 

Visualisering: Gottlieb Paludan Architects

ka