DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Danmark inde i kampen for kinesiske virksomheder
Foto: Dansk Industri

Danmark inde i kampen for kinesiske virksomheder

Stockholm har indtil videre været den stærkeste skandinaviske magnet for kinesiske virksomheder, men nu kommer København godt med

KØBENHAVN / BEIJING: Et løfte om gensidigt samarbejde fik i dag det formelle stempel på Rådhuset i Beijing, da værtsbyens borgmester, Guo Jinlong (Kommunistpartiet), og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), skrev under på en samarbejdsaftale. Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Udover at understøtte dansk eksport, skal samarbejdet styrke tiltrækningen af kinesiske virksomheder, eksperter og turister. Mens København tager imod et stigende antal kinesiske turister, kniber det med at tiltrække kinesiske virksomheder, der i langt højere grad ser til Stockholm, når der skal investeres i Skandinavien.

Samarbejdet handler især om at afsætte bæredygtige løsninger inden for vand, varme, energi og byggeri til et voksende kinesisk marked. Alene i 2011 investerede den kinesiske stat 143 mia. kr. i energibesparelse og miljø, og Kina tegner sig for halvdelen af verdens byggeri.

- Kineserne skal løse problemet med alt for mange biler og stærkt forurenet luft i storbyer som Beijing og Shanghai. Og de skal sikre vand og energi til alle. Her byder en stærk dansk cleantech-sektor på gode løsninger, der allerede er testet, blandt andet i København, forklarer overborgmester Frank Jensen (S) til DI.

lcl