Coronaramt Dragør beder forældre holde små børn hjemme

KORT NYT3. JUN 2021 6.30

TEMA: Corona

DRAGØR: Der indføres nu ekstra restriktioner for at vende smitten i Dragør Kommune, der er faretruende tæt på en automatisk nedlukning. Det fortæller borgmester Helle Barth (V) onsdag aften efter et møde med kommunalbestyrelsen.

Blandt andet skal biblioteker lukke, kommunale medarbejdere sendes hjem, og forældre opfordres til at holde små børn hjemme fra daginstitutioner. Der indledes via en lokal forening også dialog med en opfordring til at lade privatansatte arbejde hjemmefra. Kommunen har 280 smittede per 100.000 indbyggere over de seneste syv dage, når der er justeret for, hvor mange der er blevet testet, og derudover har kommunen konstateret 54 nye smittetilfælde blandt borgere over den seneste uge. Helle Barth fortæller, at hun ikke ved, hvor smitten stammer fra.

- Smitten er koncentreret - som det ser ud lige nu - i aldersgruppen 40 til 59 år. Det er ikke hos børn og unge, men hvad det skyldes, kan jeg ikke sige, lyder det fra borgmesteren, der ifølge TV2 Lorry forventer, at kommunen lukker ned.

Ritzau