DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Coronalukning førte til nyt demenstilbud

KORT NYT10. MAJ 2021 6.42
TEMA: Corona

ODENSE: En midlertidig løsning med hjemmebesøg til demente, fremtvunget af coronanedlukningen sidste forår af aktivitetstilbuddet Byhuset for demente, har nu udviklet sig til et længerevarende forsøg, der løber frem til sommeren 2023. Forsøget går ud på at videreudvikle og udbrede hjemmebesøgene til demente, som er visiteret til et demenstilbud i Byhuset, men som af den ene eller anden årsag trives bedre med at få hjemmebesøg af Byhusets fagpersonale.

- Det er ligesom med alle andre mennesker. Nogle trives rigtig godt i større forsamlinger, mens andre trives bedre i små grupper eller på tomandshånd, og sådan er det også for mennesker med en demenssygdom. Man kan også som følge af sin demenssygdom opleve, at ens behov ændrer sig, således at man går fra at have været tryg i Byhuset til at være mere tryg derhjemme. Muligheden for at tage på hjemmebesøg gør os i hvert fald i stand til at levere en differentieret demensindsats, så alle borgere oplever at få et tilbud, der passer til dem, forklarer assisterende rehabiliteringsleder Martin Lyck Hansen fra Byhuset.

Mens aktiviteterne i Byhuset er gruppebaserede, består hjemmebesøgene af individuelle aktiviteter tilpasset den enkelte. De finder typisk sted i eller omkring den dementes eget hjem, fx i form af være gåture i lokalområdet, kortspil, havearbejde eller kulturelle aktiviteter.

mk