Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Coronaens mangel på værnemidler var en fest for plattenslagere

KORT NYT2. JUL 2020 9.35
TEMA: Corona

Coronakrisen og dens mangel på værnemidler tiltrak svindlere og plattenslagere i stort tal især i begyndelsen af krisen, da alle sundhedsvæsner skulle have fyldt deres lagre op. Som resultat er adskillige af de leverede værnemidler kasseret eller tilbageholdt indtil de er kontroltestet, skriver DR Nyheder.

Problemet er det samme over hele Europa, og alene i Region Midtjylland omfatter det værnemidler for omkring 200 mio. kr. ud af de 500 mio. kr. regionen har købt for, viser DR's afdækning, som er foretaget i samarbejde med andre europæiske medier under det internationale journalist-samarbejde OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

Den afdækkede svindel har gået på alt lige fra udstyr, der ikke virker, til forfalskede certifikater fra ægte kvalitetskontrolfirmaer der er blevet misbrugt, til ægte certifikater fra ægte firmaer der bare ikke er de rigtige certifikater, men ligner. Her længere henne i coronaforløbet er efterspørgslen på værnemidler blevet mindre akut og blandt andre Region Midtjylland er nu gået i gang med at forsøge at få pengene igen og/eller få de ubrugelige værnemidler byttet.

Læs hele historien hos DR Nyheder.

mk