DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Coronaen forsinker Viborg i at sætte ældreområdet fri

Startskud for velfærdsaftale må vente på mere normale tider.

VIBORG: Arbejdet med en velfærdsaftale, der i overensstemmelse med statsminister Mette Frederiksens (S) åbningstale skal "frisætte" ældreområdet i blandt andet Viborg Kommune, er blevet sat på pause på grund af coronasituationen. Årsagen er de mange begrænsninger i forhold til at kunne mødes med de ældre, deres pårørende, medarbejdere, ældreråd og en række andre samarbejdspartnere og interessenter.

- Alle har et stærkt ønske om at arbejde seriøst med velfærdsaftalen, og vi stod alle klar til at gå i gang. Men vi må sande, at fokus lige nu helt naturligt er et andet sted, siger en ærgerlig borgmester Ulrik Wilbek (V).

Han oplyser, at Viborg Kommune er i dialog med Middelfart og Langeland kommuner, som også er "frisat" på ældreområdet.

- En væsentlig del af velfærdsaftalen er, at borgere, pårørende og mange andre interessenter inddrages i arbejdet og er med til at pege på, hvor der bedst kan sættes ind. Vi vil fx gerne holde borgermøder, men det lader sig ikke gøre med de nuværende corona-restriktioner. Noget inddragelse kan godt foregå online, men - især med målgruppen taget i betragtning - virker det ikke oplagt kun at køre med virtuelle borgermøder og lignende, forklarer ældre- og aktivitetsudvalgets formand Lone Langballe (DF).

Foruden Viborg, Middelfart og Langeland kommuner på ældreområdet er der også velfærdsaftaler på vej på skoleområdet i Esbjerg og Holbæk, og på dagtilbudsområdet i Helsingør og Rebild. Aftalerne vil indebære, at kommunerne fritages for diverse bureaukrati og regulering af de helholdsvise områder.

mk