Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Tagfladen på Farum Svømmehal bliver beklædt med ny isolering, inden solpanelerne lander på den sydvendte tagflade.
Foto: Furesø Kommune

Corona hjalp Furesø med 57 energiprojekter

Furesø udnyttede muligheden for fremrykkede byggeprojekter til at energirenovere.
22. DEC 2020 12.35

FURESØ: Furesø Kommune satte i foråret fart på en række energiprojekter i kommunens ejendomme. Nu kan borgere og brugere se frem til bedre lys, luft og varme samt kommunale besparelser på 725 ton CO2 og 2,6 mio. kr. årligt.

57 energiprojekter i Furesø Kommune nu er ved at være afsluttet. En del af projekterne er oven i købet afsluttet tidligere end planlagt, efter at regeringen i foråret gav kommunerne mulighed for at fremrykke projekter for at hjælpe med at holde samfundet i gang under coronakrisen. Med en investering på 84 mio. kr. får bygningerne et kvalitetsløft samtidig med, at de bliver mere bæredygtige og energieffektive.

Øjvind Vilsholm (EL), næstformand i udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, glæder sig over, at det med enkelte undtagelser ser ud til, at de 57 projekter kan være afsluttet inden årsskiftet:

- Når de mange projekter på en række af vores skoler, daginstitutioner og idrætshaller er afsluttet med fuld effekt, vil kommunen udlede 725 tons mindre CO2 og spare 2,6 mio. kr. årligt på el- og varmeregningen. 

Mere solcelleenergi og mindre træk

I 15 projekter forbedres klimaskærmen – tag, facade, vinduer og døre – samtidig med, at der tænkes energi ind. Det mindsker bygningernes varmetab og giver mindre træk ved vinduerne

På Farum Svømmehal er taget efterisoleret og udskiftet, og et solcelleanlæg producerer energi til et energikrævende ventilationsanlæg, filtre og pumper. Med dette anlæg fordobler kommunen solcelleenergien – fra 140 til knap 300 kW.

I en række institutioner udskiftes gamle energislugende lys med højeffektivt LED-lys. Og i 32 projekter er teknikken i bygningerne forbedret og opdateret, så der er mindre risiko for driftsforstyrrelser og -nedbrud. I en række daginstitutioner renoveres varmecentraler, så varmen udnyttes bedre og der opnås en bedre komfort.

Børnehuset Åkanden får en energieffektiv varmepumpe som fuld erstatning for et gammelt gasfyr, hvilket sammen med andre energirenoveringer mindsker CO2-udledningen markant. Faktisk hele 80 pct. fra 2018 til 2021, hvor der er fuld effekt.

ka