DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Corona giver yderligere forsinkelser i supersygehus-byggeri

Sjællands Universitetshospital Køge kommer først til at stå færdig i 2025.

SJÆLLAND: Corona-epidemien er kommet på tværs af de italienske entreprenører, og derfor bliver Sjællands Universitetshospital Køge bliver endnu engang forsinket. Patienter og ansatte fra specialiserede funktioner på Region Sjællands øvrige sygehuse vil nu først være endeligt flyttet ind på supersygehuset i 2025, skriver regionen.

Konsekvensen vurderes til samlet set at forsinke færdiggørelsen af hospitalet med fire måneder.

Covid-19 forholdsregler i det daglige arbejde, problemer med at skaffe medabejdere og materialer til byggepladsen er blot nogle af de udfordringer, som totalentreprenøren Køge Hospital Project Team har kæmpet med de sidste måneder. 

Forsinkelsen betyder, at indflytning i de nye rammer sker senere end planlagt, men giver ikke fordyrelser af byggeriet.

- Covid-19 har konsekvenser både internationalt, nationalt og regionalt, så det er ikke noget stor overraskelse, at det også får betydning for tidsplanen for byggeriet. Men vi er glade for at dette ikke har direkte omkostninger for Region Sjælland, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Indflytningen i den første sengebygning, der skulle står klar næste efterår, udskydes fire en halv måned. Det sker dermed i perioden medio april til medio maj 2022. 

 

FAKTA

  • Sjællands Universitetshospital bliver regionens hovedsygehus med forskning og højt specialiseret behandling. Den sidste nye bygning færdiggøres i april 2025.
  • Universitetshospitalet opføres for et budget på fire mia. kr. (2009 priser), og der skal bygges 185.000 kvadratmeter.

MG