dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sket i ugen :
Corona, budgetter og en enkelt direktør

SKET I UGEN Vi har samlet ugens væsentligste historier fra den kommunale verden, der stadig - eller igen - er domineret af corona, budgetforlig og et grønt tiltag.
19. SEP 2020 9.20

Alle fem regionale 2021-budgettet er nu handlet af, mens vi i rækken af kommunale budgetaftaler nu har passeret 36 af de i alt 98. Aarhus repræsenterer ugens største beløb, mens Hillerød og Randers begge præsterede de mindst mulige budgetflertal, henholdsvis 14-13 og 16-15.

Se hele vores budget-tema her. 

Rekorden for antal dagligt smittede siden april blev slået, og det fik regeringen og myndighederne til at skærpe restriktionerne i hele landet og opfordre til hjemmearbejde igen.

Nye restriktioner over hele landet: Flest muligt opfordres til at arbejde hjemmefra

Det daglige smittetal slår rekord

Godkendelsen af Veganerpartiet gav grå hår hos Guldborgsunds borgmester, der må på jagt efter et nyt partibogstav.

Guldborgsundlisten vil kæmpe for sit G

Veganerpartiet tager listebogstavet G fra 20 lokale lister

De 20 foregangskommuner på klimaområdet får snart følgeskab af flere, der kan få kompetente råd og vejledning med at komme på højde med Paris-aftalens ambitioner: Alle kommuner inviteres nu ind i klimasamarbejdet i DK2020

I Tønder rundede fløjkrigen i Venstre udløst af borgmesterkandidat-valget et nyt hjørne: Femte V-politiker i Tønder stopper i protest mod magtkamp. Se hele DK Nyts dækning af valgoptakten i hele landet på KV21.

Der har været flere afhøringer i Instrukskommissionen om Inger Støjbergs håndtering af adskilte asylpar. Blandt andre var Lars Løkke i vidneskranken, men nægtede at være blevet advaret af Søren Pind. 

Løkke afviser at have fået advarsel fra Pind om ulovlighed i asylsag

Til sidst har København præsenteret ny fagdirektør for børne- og ungdomsforvaltningen.

Ny direktør for skoler og dagtilbud i København

 

God weekend!