Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Claes Nilas departementschef i nyt ministerium

Er udpeget til øverste embedsmand i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Claes Nilas har dermed det administrative ansvar for etableringen af det nye ministerie.

Claes Nilas kommer fra en stilling som departementschef for Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration - en stilling han har bestridt siden 2005. Den nye regering har besluttet at nedlægge dette ministerium.

Tidligere har Claes Nilas været departementschef for det tidligere Familie- og Forbrugerministerium, direktør i Hovedstadens Udviklingsråd samt direktør for Udlændingestyrelsen. Han er 54 år gammel.

Politisk chef bliver som bekendt den fynske socialdemokrat, Carsten Hansen. Han får dermed det politiske ansvar for blandt andet boliger, byudvikling og udviklingen for de ca. 1 mio. danskere, der bor i landdistrikterne.

Ud af skammekrogen
Ministeren siger, at han vil have fokus på at skabe vækst og muligheder for alle, ligegyldigt om de bor i store byer eller langt ude på landet. Om boligpolitikken siger ministeren:

- Min første opgave bliver at få ført troværdigheden tilbage til boligpolitikken og få indhentet nogle af de chancer, som er misset de seneste 10 år. Men nu er boligpolitikken taget ud af skammekrogen og har fået sit eget ministerium.

Samtidig vil Carsten Hansen sætte landets yderområder og landdistrikter på det politiske Danmarkskort.

- Det er vigtigt både at udvikle by og land. Jeg glæder mig over at skulle være talerør for den mio. mennesker, der bor i landdistrikterne. For landområderne skal have de samme muligheder for vækst og udvikling som byområderne. Derfor skal vi udvikle, ikke afvikle. Vi skal skabe udvikling og arbejdsplader, ikke rive ned. Jeg vil arbejde for at gøre landdistrikterne mere attraktive, siger Carsten Hansen.

Det nye ministerium har midlertidigt adresse i Socialministeriets lokaler på Holmens Kanal i København.

mou