DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Carsten Hansen: Misvisende tal for besøg rundt i landet

Carsten Hansen: Misvisende tal for besøg rundt i landet

Ministeren for By, Bolig og Landdistrikter forsvarer sig imod anklager fra Ekstra Bladet om, at han sjældent besøger udkantsområderne

- Jeg prioriterer højt at komme rundt i landet for at møde borgere, kommunalpolitikere, frivillige fra lokale aktionsgrupper og andre, som bor i landdistrikterne og ved, hvor skoen trykker, skriver Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Carsten Hansen i sine fem første måneder som minister har tilbragt ca. hver femte arbejdsdag på besøg rundt i Danmark for at møde borgere, kommunalpolitikere, medlemmer af beboerforeninger og frivillige og høre om vellykkede og mindre vellykkede initiativer og indsamle viden, der kan omsættes til konkret politik.
Højest to besøg i Udkantsdanmark om måneden er det hidtil blevet til, har Ekstra Bladet regnet sig frem til.

Ifølge Ekstra Bladet har Carsten Hansen kun været ude i de områder af Danmark, han er minister for, ni gange i løbet af fem måneder. Fire af besøgene har været på Fyn, hvor han er valgt.

Oppositionskritik
Ministeren undrer sig samtidig over, at V, K, og DF fremsætter beskyldninger om, at han ikke passer sit arbejde ordentligt og for sjældent er ude i landet.

- Frem for at hænge sig i, hvor mange besøg jeg har rundt om i landet og forsøge at gøre det til en stor sag, hvor ministeriet vælger at lægge en konference, burde oppositionen trække i arbejdstøjet og interessere sig for de væsentlige udfordringer, som ikke mindst vores landdistrikter står over for. Danmark, som vi kender det, er under massiv forandring i disse år, hvor der bliver færre mennesker i vores landkommuner og flere i de større byer. Det stiller os alle over for store udfordringer. Det burde oppositionen være optaget af, siger ministeren.

Carsten Hansen undrer sig også over, at Eva Kjer (V) i JydskeVestkysten kalder det 'en hån' mod landdistrikterne, at ministeriet har planlagt at afholde en landdistriktskonference i en større by som Esbjerg.

- I 2005 afviklede daværende fødevareminister Hans Christian Schmidt (V) en stor landdistriktskonference i Odense, der mig bekendt er Danmarks tredje største by. Men det har Venstre åbenbart glemt. Det udstiller jo med al tydelighed Eva Kjers hykleri, skriver Carsten Hansen.

lcl