
HOVEDSTADEN: Byggeriet af supersygehuset Nyt Hospital Nordsjælland forventes endnu en gang at blive dyrere. Helt konkret ventes budgettet at blive overskredet med yderligere en mia. kr.
Desuden er indflytningen på hospitalet blevet skubbet yderligere et halvt år frem.
Det bliver Forretningsudvalget i Region Hovedstaden orienteret om tirsdag i næste uge, skriver regionen i en pressemeddelelse torsdag.
Det er ikke første gang, regionen har afsat yderligere penge til budgettet, der nærmer sig ni milliarder kroner. Det nybyggede hospital i Hillerød skulle oprindelig have stået klar i 2020, men er blevet udskudt flere gange.
Regionsrådsformand i Hovedstaden Lars Gaardhøj (S) er frustreret over, at byggeriet endnu en gang bliver dyrere end forventet.
- Måske endnu mere frustrerende er det, at vi også må skyde indflytningen. Selv om det kun er lidt over et halvt år, betyder det jo, at patienter og medarbejdere skal vente endnu længere på at tage det nye hospital i brug, siger han i meddelelsen og kalder det "enormt ærgerligt".
Region Hovedstaden skriver torsdag i pressemeddelelsen, at fordyrelsen af byggeriet skyldes prisstigninger i byggemarkedet og stigende lønninger.
Det er blandt andet store milliardbyggerier af Novo Nordisk og Fujifilm i samme område, der ifølge regionen er grunden til, at lønningerne bliver presset op.
I 2020 blev byggeriet sat under skærpet tilsyn af Sundheds- og Ældreministeriet. Byggeriet af hospitalet modtog også kritik fra Statsrevisorerne i november 2023.
Det blev også konstateret, at regionen flere gange havde udvidet budgettet, der havde en økonomisk ramme på 5,3 mia. kr.
Byggeriet er et af de 16 igangværende supersygehusbyggerier. Byggerierne er både udvidelser af eksisterende bygninger og kæmpestore nybyggerier. I folkemunde bliver de alle kaldt supersygehuse.
Seks af supersygehusene er endnu ikke færdige. Det gælder Bispebjerg, Odense, Hvidovre, Aalborg, Køge og Nordsjælland. De ventes klar i 2026-2027.
Oprindeligt lød budgettet for de 16 byggerier samlet på 41 mia. kr., da det blev vedtaget i 2009. Det er sidenhen skredet med milliarder af flere omgange.
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.