DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Bycykler nu med stregkoder

Bycykler nu med stregkoder

450 kommunale cykler i Aarhus nu med tag lock der kan scannes med en smartphone
30. MAR 2012 6.01

AARHUS: Fra på mandag har aarhusianerne igen mulighed for at tage turen på en bycykel. I år er samtlige 450 bycykler blevet udstyret med stregkoder - såkaldte tag locks - der gør det nemmere at advisere Aarhus Bycykel om vildfarne og ødelagte cykler, oplyser kommunen.

Forårets komme er ensbetydende med, at bycyklerne ruller på gaden. I år sker det mandag den 2. april, hvor de 56 bycykelstandere udstyres med i alt 450 bycykler - langt de fleste med tre gear.

Når koden skannes, får Aarhus Bycykel automatisk besked om, hvor bycyklen skal afhentes af Aarhus Bycykels servicebil.

- I 2011 havde vi færre reparationer og udskiftninger af bycykler i forhold til tidligere år. Det viser, at aarhusianerne er gode til at passe på cyklerne. Med de nye stregkoder bliver det endnu nemmere at hjælpe os med at få indsamlet cykler, der skal repareres, så de hurtigt kan komme på gaden igen. Bycyklerne er et fantastisk aktiv for byen, så jo flere aarhusianere og gæster udefra, der kan få gavn af cyklerne, jo bedre, siger Hans Halvorsen (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

I år etableres på forsøgsbasis en bycykelstander på Egå Marina, så tilsejlende turister nemt kan komme rundt til byens attraktioner og tilbage igen.

Desuden vil Aarhus Bycykel i løbet af sæsonen stille standere og cykler til rådighed i forbindelse med forskellige events og konferencer. For eksempel vil deltagerne på KL's konference om grøn omstilling naturligvis få mulighed for at komme miljørigtigt rundt i byen på bycykler, når KL til april afholder Politisk Forum 2012.

ka