Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bryllupper og fødselsdage får lov til at vare til efter midnat

Folketingets partier vil tillade private arrangementer efter midnat også på lejede restauranter.
12. JUN 2020 6.53
TEMA: Corona

Der er godt nyt på vej til kommende brudepar, fødselarer og andre, der planlægger at holde en fest uden for hjemmet i den kommende tid. Og som kan lide at være længe oppe.

Bryllupsfester, fødselsdage og andre private arrangementer på restauranter og lignende får fra lørdag 13. juni lov til at fortsætte efter midnat. Det er Folketingets partier torsdag nået til enighed om.

- Det skal selvfølgelig ske på forsvarlig vis, og der vil også være sundhedsmæssige anbefalinger, men nu er der åbnet for, at festen kan fortsætte, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Sundhedsmyndighederne vil udsende anbefalinger og gode råd til de private arrangementer, som 'i det væsentlige' har deltagere, der sidder ned.

Flertal udenom stod klar

Statsminister Mette Frederiksen (S) er blandt de personer, som har planlagt bryllup hen over sommeren.

Et politisk flertal udenom regeringen har været klar til at give danskerne tilladelse til at fortsætte fejringen af bryllupsfester og runde fødselsdage efter midnat - også selvom det sker på for eksempel en lejet restaurant.

Regeringen meldte oprindeligt ud, at en planlagt fest på en lejet restaurant eller kro var i samme kategori som værtshuse og caféer, der skal lukke ved midnat på grund af coronakrisen. 

Ritzau