Brøns afviser bristede borgmesterdrømme bag exit
Christian Brøns går fra byrådet og positionen som Venstres spidskandidat, fordi han ikke vil være del af en usund kultur, som ifølge ham hersker i byrådet.
Foto: Anne Myrup Pedersen, Ritzau Scanpix

KV21:
Brøns afviser bristede borgmesterdrømme bag exit

Kommunalforsker Roger Buch vurderer, at Venstres ringe muligheder for at vinde valget kan være forklaringen på, at Christian Brøns overraskende har trukket sig som partiets spidskandidat i Randers.

PODCAST: Valgkampen chokstartede i Randers i sommerferien, da Venstres spidskandidat, Christian Brøns, som blev valgt til byrådet ved KV-13, pludseligt annoncerede, at han alligevel ikke vil være borgmester, og fra nytår trækker han sig helt ud af politik.

- Der er en usund kultur i kommunen, forklarer Christian Brøns, sin beslutning. Han afviser at pege på konkrete eksempler og episoder, men fastholder, at det er den eneste årsag til, at han trækker sig.

Anden forklaring

Kommunalforsker Roger Buch siger i den nye udgave af podcasten Vi nørder valg, at det nok ikke kan være hele forklaringen:

- Han har ret i, at der er rigtig meget dårlig karma og mange hårde konflikter i kommunalbestyrelsen, men jeg tror, der stikker noget andet under, siger Roger Buch.

Han nævner, at det kan være private forklaringer, som Brøns ikke vil snakke om, eller det kan være, fordi Venstre ligger dårligt i meningsmålingerne.

Spekulationerne afviser Christian Brøns:

- Jeg er ikke gået ind i politik ud fra en forudsætning om, at jeg skulle blive borgmester.

Lyt med i podcasten Vi nørder valg