Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

283 er bekræftet smittet med B117-varianten af corona i Danmark. Yderligere 28 er døde med corona på et døgn.
17. JAN 2021 14.12
TEMA: Corona

Der er registreret 889 nye coronasmittede blandt 103.825 prøver på et døgn i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) søndag.

Det giver en positivprocent på 0,86. Positivprocenten angiver, hvor stor en del af de test, der er foretaget i døgnet, som har givet et positivt prøvesvar.

Antal indlæggelser stiger med 20 til 799. Yderligere 28 er døde.

Også tallene for, hvor mange danskere der er registreret smittet med den særligt smitsomme coronavariant B117, er opdateret. I alt er der fundet 283 tilfælde af smitte med B117 blandt borgere i Danmark. Det tager dog længere tid at analysere prøverne for den britiske variant, og derfor er der et vist efterslæb på tallene.

Første tilfælde af sydafrikansk mutation

Den seneste opgørelse for den særligt smitsomme coronavariant lørdag viste, at 256 var registreret smittet. Der er altså sket en stigning på 27 frem til opgørelsen søndag.

Desuden har Danmark bekræftet det første tilfælde af smitte med en sydafrikansk mutation af coronavirus. Det meldte SSI ud lørdag. Den smittede er fra Sjælland, og smitten forbindes med en rejse til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

Der er ikke yderligere oplysninger om personen, herunder hvornår vedkommende kom tilbage til landet, og om personen kan have udsat andre for smitte. Den sydafrikanske variant er døbt B1351/501Y.

Ritzau