Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Borgmester i Assens Søren Steen Andersen har i 2020 brugt mere tid bag sit skrivebord, end han ønsker. Han håber, at det i kommunalvalgsåret 2021 igen vil være muligt at komme ud og møde vælgerne.
Foto: Kim Rune, Ritzau Scanpix

Året der gik:
Borgmester ser tilbage: 2020 har været sort og hvidt

Borgmester i Assens Søren Steen Andersen (V) håber, at han i 2021 igen vil kunne møde borgerne og forhåbentligt forsvare sin borgmesterpost.
29. DEC 2020 12.50

Hvad har 2020 været for et år for dig som borgmester? 

- Folk siger, at livet ikke er sort eller hvidt, det er så meget andet. Men det var sort og hvidt i 2020. Coronaen var selvfølgelig det sorte tæppe, der lagde sig hen over os alle sammen. Vi har lært meget om, hvordan samfundet virker, og hvordan vi interagerer som mennesker. Er vi gode til at høre efter og passe på, eller er vi letsindige? Jeg tror, der er blevet rusket op i os i forhold til, hvordan man skal forholde sig til de retningslinjer, der kommer ud fra ministerier og styrelser. Men der er jo også sket gode ting. Vi har fået en udligningsreform, som jeg og mange andre har kæmpet for. Efter et lidt dårligt udspil, blev det bedre efter forhandlingerne, og det endte med at blive godt for Assens Kommune.

Hvordan tror du corona kommer til at påvirke dit arbejde det næste års tid?

- Det kommer til at have stor indvirkning, men jeg håber selvfølgelig, det går i den retning, at jeg kan tillade mig at komme rundt til flere ting. Jeg holder af at komme ud og se, hvad der foregår rundt i kommunen. Især i provinsen i Danmark har man ikke altid haft så meget selvtillid, fordi man har syntes, det hele blev centraliseret, og det har man haft god grund til at synes. Når der så endelig sker noget, og det gør der heldigvis ofte, så skal man også bemærke det, og det går jeg meget op i.

Hvordan ser du frem til at skulle forsvare din borgmesterpost?

- Jeg ser meget frem til det, for jeg elsker valgkamp, og jeg kan godt lide den dialog, man har med borgerne - og i særdeleshed, når dem, man stiller op sammen med og mod, hellere vil fortælle, hvad de gerne selv vil, og ikke hvad andre vil. Som borgmester skal jeg jo altid kunne sætte lys på, hvad jeg har leveret i den forgangne periode, og vi har arbejdet med mange gode ting. Der vil blandt andet arbejdet med udligningsreformen, tiltrækning af politistation og forskellige andre ting være nogle af de ting, jeg bliver målt på. Det er jo sådan, det er. Jeg skal naturligvis også have fokus på, hvad jeg vil med kommunen, og der har jeg jo som sagt en udviklingsdagsorden, der er udover det sædvanlige, fordi vi har haft et efterslæb udover det sædvanlige. Der er kommet hul på tingene nu, og det betyder, vi kan komme ud over stepperne med en masse projekter, vi har måttet vente med, og det glæder jeg mig til.

Læs mere om Søren Steen Andersens tanker og visioner for 2021 på Kommunen.dk.