Borgmester erkender fejl ved tvivlsomme overgrebsanklager

KORT NYT23. JAN 2020 7.52

FANØ: Det har været på 'tvivlsomt grundlag', at Fanø Kommune har igangsat en række undersøgelser om mulige overgreb mod børn. Det erkender borgmester Sofie Valbjørn (ALT) over for JydskeVestkysten. 

- Som kommune er vi forpligtet til at reagere, når der er tegn på mistrivsel. Men vi skal være meget grundige, når vi undersøger grundlaget for at igangsætte så indgribende foranstaltninger, som der er tale om i disse sager. Det har ikke i tilstrækkelig grad været tilfældet i disse sager. Og det beklager vi dybt. Både over for forældrene og deres børn. Byrådet vil derfor have, at vi nu undersøger det her til bunds, siger borgmesteren. 

Kommunen har oplevet en markant stigning i antallet af underretninger om mulige overgreb. Således var der 101 underretninger i det første halvår i 2019, mens man i 2015 kun havde 27. Kommunen vil nu bede om ekstern hjælp til at gennemgå sagerne. Kommunen vil derudover bede Socialstyrelsen om hjælp til at gennemgå sagerne med henblik på en vurdering af kommunens procedurer i sager om underretninger, skriver JydskeVestkysten. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt