DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Borgmester efter amokløb på kontor: 'Chokeret og ked af det'

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) fik fredag formiddag hærget sit kontor af en kvinde. Borgmesteren er chokeret over episoden, mens ansatte får tilbudt krisehjælp.
20. DEC 2019 18.02

ODENSE: Fredag blev borgmesterkontoret på Odense Rådhus raseret af en kvinde, der blandt andet smadrede vaser og skulpturer på kontoret. 

Mens kvinden hærgede borgmesterkontoret, befandt Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) sig et andet sted i rådhuset med sin yngste søn. Han oplyser  til A4 Nu, at han er 'chokeret' over episoden. 

- Samtidig er jeg også ked af det på vegne af de medarbejdere, der oplevede det. De går jo på arbejde for demokratiet, og skal kunne føle sig trygge, siger Peter Rahbæk Juel (S) til A4 Nu. 

- Det at der er en person, som tiltvinger sig adgang til, og begynder at rasere deres arbejdsplads, er jo ikke noget, der står på side 1 i deres jobbeskrivelse, tilføjer borgmesteren. 

Borgmesteren oplyser desuden, at amok-løbet på borgmesterkontoret betyder, at kommunen vil overveje, om der skal indføres ekstra sikkerhedsforanstaltninger på rådhuset.

 - Det er ærgerligt, for vi gør en dyd ud af, at rådhuset er borgernes hus, og at det skal være så åbent og tilgængeligt som overhovedet muligt, siger Peter Rahbæk Juel (S). 

- Vi kommer til at kigge vores sikkerhed igennem, og gøre os nøje overvejelser om, hvad vi kan gøre for at undgå, at en situation som den her sker igen, uddyber borgmesteren. 

Kvinden er angiveligt kendt af politiet i forvejen, men Peter Rahbæk Juel (S) kan ikke kommentere, om kvinden tidligere har rettet trusler mod ham eller rådhuset. 

Ifølge borgmesteren er de ansatte på rådhuset blevet tilbudt krisehjælp efter episoden tidligere i dag. 

- Der er ingen tvivl om, at dem der har været tættest på, er chokerede, og der er indkaldt krisehjælp til alle dem, der har været tæt på, siger Peter Rahbæk Juel (S).

cgt