Borgmester afviser kæmpevindmøller ud for Stevns

Ansøgning om forundersøgelser til projektet er indgivet til Energistyrelsen uden kontakt til Stevns Kommune.
13. JUN 2022 14.00

STEVNS: 3,5 kilometer ret ud for verdensarven Stevns Klint har European Energy planer om at bygge op til 300 meter høje vindmøller, skriver Sjællanske medier.

Planerne skulle fremgå af den ansøgning, som den danske virksomhed har afleveret i Energistyrelsen i slutningen af sidste uge. Sjællandske Medier, herunder Dagbladet og Sn.dk, har set ansøgningen, hvor virksomheden søger om at starte en forundersøgelse af projektet.

En realisering bliver i følge borgmester i Stevns Kommune, Henning Urban Dam (S) ikke uden kamp, og han ønsker ifølge medierne at sende et tydeligt signal

- Det er jo den omvendte vej og svært at starte en konstruktiv dialog, når de sender en ansøgning, inden de har taget kontakt til Stevns Kommune. Hvis man tænker tilbage på Aflandshage, så er der et ret stort flertal i kommunalbestyrelsen, som ikke går ind for kystnære vindmøller, siger han til Dagbladet.

Borgmesteren mener, at han har et flertal i kommunalbestyrelsen bag sig, når han konstaterer, at kommunen ikke kan godkende så store vindmøller tæt på verdensarven Stevns Klint.

- Jeg vil derfor godt sende et klart signal, at vi kan ikke leve med deres projekt, konkluderer han.

cwa