Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgerne vil diskutere vindmøller med kommunen

En idéhøring om fremmtidige placeringer for vindmøller i Haderslev resulterede i 100 henvendelser og 60 indlæg. Nu inviteres der til borgermøde

HADERSLEV: Interessen for at diskutere placering af vindmøller i Haderslev Kommune er stor. I starten af april sendte kommunen en idéhøring ud til borgerne, hvor der var et overblik over 17 steder i kommunen, hvor det var muligt at placere vindmøller. De 17 steder var udelukkende udvalgt, fordi der var sikret, at de gældende afstandskriterier til naboer var overholdt.

Idéhøringen er nu slut, men den har undervejs resulteret i over 100 henvendelser fra borgerne. Og der er kommet over 60 indlæg i det forum, som kommunen havde oprettet på sin hjemmeside.

Haderslev Kommunes Udvalget for Plan og Miljø har derfor besluttet, at der skal holdes et borgermøde om eventuel opsætning af nye vindmøller 25. maj fra klokken 19 til 21.30.

- Der har været rigtig stor interesse for at høre mere om vindmøllerne, og mange er naturligvis nysgerrige efter, hvad det betyder, hvis de skal have vindmøller i lokalområdet. I stedet for at beboerne i 17 områder i kommunen planlægger 17 lokale borgermøder, så har vi besluttet at holde et fælles borgermøde, siger formanden for Udvalget for Plan og Miljø, H.P. Geil (V).

- På mødet vil vi forsøge at svare på de spørgsmål, der må være. Fordelen ved at holde ét fælles borgermøde er, at mange af de spørgsmål der vil være omkring støj, placering, gener osv. vil være de samme uanset om du bor i Arnum eller i Aarøsund, siger H. P. Geil.

Med på mødet vil også være Vindmøllesekretariatet. Sekretariatet er et landsdækkende team, der har til formål at hjælpe kommunerne med at vindmølleplanlægningen. Sekretariatet er organisatorisk tilknyttet Miljøministeriet, Naturstyrelsen, men udfører ikke myndighedsarbejde.

mou