Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgere i Holbæk fik 5,7 millioner for lidt i boligstøtte

Omfanget af systematisk fejl i kommunens beregning af boligstøtte nu endelig opgjort
19. JUL 2011 14.27

HOLBÆK: Gennem flere år gjorde Holbæk Kommune sig skyldig i en systematisk fejl, når borgere skulle have beregnet, hvor meget boligstøtte, de er berettiget til. Da fejlen i februar blev afsløret af Boligselskabernes Landsforenings blad, Beboeren, blev det anslået, at det drejede sig om mindst 1.000 borgere.

Nu er kommunen færdig med at gennemgå ca. 1.800 sager, og resultatet er, at borgerne skal have efterbetalt i alt 5,7 millioner kroner.

Fejlberegningen er opstået, fordi kommunen ikke har taget hensyn til, at lejere og andelshavere, der særskilt betaler for varme, skal have dette med i beregningsgrundlaget for boligstøtten. Hver enkelt skal så have beregnet, hvor meget der er udbetalt for lidt i boligstøtte. Derfra skal så trækkes, hvad den enkelte måtte have fået for meget i varmetillæg.

Kommune er i gang med at skrive breve til berørte de borgere, og indberette beløbene så de kan komme til udbetaling 1. august 2011 eller senest 1. september 2011.

Af den samlede regning på fejludbetalingerne hænger Holbæk på de 1,6 millioner, mens resten refunderes fra staten. Men dertil kommer kommunens udgifter til den resourcekrævende gennemgang og ny beregning af de 1.800 sager.

mou