Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bøder for ­mangelfuld energimærkning

Energiminister vil uddele bøder til kommuner, der mangler at energimærke bygninger. Unødvendigt, mener KL

Af Sofie Flensburg, [email protected]

Hvis ikke alle kommunale bygninger er energimærkede den 1. juli 2012, må kommunerne gribe til tegnebogen. Et nyt lovforslag fra klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) fastsætter bødestraffe for manglende energimærkning, og beløbene spænder mellem 5.000 og 45.000 kr. alt efter størrelsen på den bygning, der mangler mærket.

- Det en del af et EU-direktiv, som vi er forpligtede til at gennemføre, men derudover synes vi også, at det er ret fornuftigt, fordi vi jo i Danmark er af den opfattelse, at det er en rigtig god idé at sammenligne bygningerne på tværs og finde ud af, hvor der skal renoveres først. Så det er derfor, det kommer, og ikke fordi vi vil ud og sparke til kommunerne, siger Martin Lidegaard til avisen Kommunen.

I sidste uge skrev Kommunen, at mindst en fjerdedel af kommunerne stadig mangler at blive færdige med at energimærke deres bygninger. En af dem var Odsherred, som ind til nu kun har energimærket to bygninger og mangler omkring 150.

Her mener man, at energimærkningen udgør en unødvendig udgift, fordi kommunen allerede har et overblik over bygningerne og renoveringsbehovene. Kommunen vil derfor hellere bruge de to millioner kroner, det koster dem at energimærke, på egentlige renoveringer.

Hvad vej vinden blæser

Men Martin Lidegaard mener dog ikke, at udgifterne til at energimærke er en undskyldning for at lade være.

Læs hele artiklen Bøder for mangelfuld energimærkning.