Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bliv årets vildeste kommune

KORT NYT13. FEB 2021 12.50

En ny konkurrence udskrevet af Miljøministeriet skal gøre kommunerne endnu vildere, give Danmark endnu mere biodiversitet og få balancen tilbage i naturen. Miljøminister Lea Wermelin (S) har sendt et brev til landets kommuner med en opfordring til at tilmelde sig:

- Vi står midt i en naturkrise. Biodiversiteten går tilbage over alt i verden, og herhjemme er tusindvis af dyre- og plantearter i fare for helt at forsvinde. Den gode nyhed er, at alle kan gøre en forskel for naturen. Da Hjørring Kommune gav plads til mere vild natur i stedet for græsørkener i haver og rundkørsler, myldrede det frem med sommerfugle og bier. Så tænk, hvis vi får hele Danmark og alle kommuner med på den rejse. Lige fra den lokale skolegård til boligblokken, plejehjemmet og idrætspladsen, siger miljøministeren med henvisning til DR-programmet "Gi' os naturen tilbage" om Hjørring Kommune.

Frem til 24. marts kan kommuner tilmelde sig, og i 2022 kårer dommerne Danmarks vildeste kommune. Konkurrencen er en del af Miljøministeriets kampagne ”Sammen om et vildere Danmark”, hvor målet er at få både kommuner og danskerne generelt til at dyrke, hylde og omfavne den vilde natur.

ibs