Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Beredskabs-besparelse på 50 mio. kr. på vej

Brandvæsener i 16 kommuner analyseres op til Finanslovsaftalen i efteråret
KORT NYT30. APR 2012 15.17

Når politikerne til efteråret indgår en ny aftale om redningsberedskabet, så er der lagt op til, at det samlede beredskab vil blive pålagt en besparelse på mindst 50 mio. kr., skriver Beredskabsinfo.

Arbejdet med at finde besparelserne startede for alvor i sidste uge, hvor et konsulentfirma indledte en større undersøgelse af 16 udvalgte brandvæsener.

Regeringen, V, DF og K indgik i oktober en et-årig aftale, hvor Beredskabsstyrelsen blev pålagt nye besparelser. Finansministeriet har sammen med Forsvarsministeriet ansvaret for budgetanalysen, som skal kortlægge beredskabets organisering, dimensionering og opgavefordelingen mellem stat og kommuner. Analysen skal desuden omfatte beredskabets ressourceforbrug, omkostninger og sammenhængen mellem aktiviteter og ressourcer.

Når analysen har kortlagt beredskabet, skal den komme med bud på, hvor der er størst mulighed for at effektivisere. Deloitte skal lave analysen - og den skal i løbet af efteråret kunne forelægges for regeringens økonomiudvalg.

ka