Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ballerups borgmester stopper

Ballerups borgmester stopper

Landets længstsiddende borgmester Ove E. Dalsgaard (S) takker af efter 31 år og overlader 1. juni posten til sin efterfølger
1. MAJ 2012 9.20

BALLERUP: En epoke slutter i Ballerup Kommune, når byens borgmester om en måned for sidste gang ringer ind til et kommunalbestyrelsesmøde, oplyser kommunen.  

Den 1. juni forlader Ove E. Dalsgaard (S) borgmesterstolen halvandet år før næste kommunalvalg, og 42 år efter at han for første gang blev valgt ind for Socialdemokraterne.

- Jeg har besluttet at stoppe som borgmester nu, så min efterfølger har tid til at finde sig til rette i rollen inden næste valg, fortæller Ove E. Dalsgaard (S). Derudover bliver jeg om kort tid 74 år, så nu er tiden kommet, til at andre tager over. Det bliver vemodigt, og jeg kommer til at savne alle de mennesker, jeg møder som borgmester. Til gengæld vil jeg nu bruge mere tid på alle mine mange interesser ikke mindst på humanitært arbejde. Mennesker og deres liv har altid været omdrejningspunkt i mit politiske virke, siger Ove E. Dalsgaard.

I 1981 efterfulgte Ove E. Dalsgaard Kaj Burchardt som borgmester. Dalsgaard har gennem hele sin karriere været en aktiv kulturpolitiker. Op gennem 1980'erne satte han for alvor kulturen på dagsordenen - i Ballerup kaldet kulturfirserne. Det var starten på en bred kulturel satsning, som bl.a. har resulteret i landets største udendørs kunstsamling. Det var også starten på en langsigtet byudvikling af moderne og spændende bykvarterer med integreret kunst - Egebjerg, Østerhøj og senest det nye bykvarter Søndergård i Måløv. Gennem alle årene har idrætten også været blandt Dalsgaards mærkesager- gode vilkår for både bredden og eliten har været i fokus.

Borgmester Dalsgaards efterfølger udpeges på et socialdemokratisk gruppemøde 7. maj, og 25. maj godkender kommunalbestyrelsen formelt fratrædelsen.

bi