Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sket i ugen:
Både Tønders fløjkrig i Venstre og sexismedebatten eksploderede

SKET I UGEN Læsere, der ikke har fulgt med på DK Nyt i efterårsferien, får her et ultrakort resumé af ugens væsentligste historier.
17. OKT 2020 9.20

Sexisme er en af overskrifterne i denne uge, hvor mange har holdt efterårsferie. Både lokalt og på nationalt niveau, hvor det fyger med beskyldninger om løgn og uansvarlighed hos De Radikale.

Balladen har fået hundredvis af medlemmer til at forlade partiet, men ledelsen i De Radikale har lokalpolitikernes opbakning.

Også mere lokalt dukker sager om sexisme op - blandt andet som årsag til en viceborgmesters udmelding af S i Morsø - og en Faxe-borgmester, der kritiseres for at bagatellisere krænkende adfærd - se vores tema.

I Tønder har borgmester Henrik Frandsen trukket overskrifter. Han blev vraget som Venstres borgmesterkandidat og efter en mere og mere intens fløjkrig har han nu dannet sit eget parti - Tønder Listen - og fået følge af fem byrådsmedlemmer.

Følg optakten til valget næste år på temaet KV21, hvor der denne gang er yderligere to eksempler på vragede spidskandidater, der forlader deres parti - DF i Gladsaxe og R i Sorø, hvor det betyder en nydannet liste.

Og hvor mange af læserne også lige skulle tjekke, hvem Stemmeslugeren over dem alle fra KV17 var - for hun er blevet udpeget igen.

På klimafronten var den største nyhed i ugens løb, at Amager Bakke vil være CO2-neutral i 2025 - med CO2-fangst med en ambition om at kunne fange cirka 500.000 ton CO2 årligt.