dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Stemmeslugeren over dem alle er udpeget igen
Birgit S. Hansen (S) i Frederikshavn blev den forholdsmæssigt største stemmesluger ved KV17.
Foto: Lasse Kofod, Ritzau Scanpix.

KV21:
Stemmeslugeren over dem alle er udpeget igen

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater i S og SF - i Frederikshavn, Halsnæs, Haderslev og Faaborg-Midtfyn.
13. OKT 2020 8.30
TEMA: KV21

Endnu to socialdemokratiske borgmestre er nu genudpeget som deres partis spids til KV21.

I Frederikshavn er det intet mindre end stemmeslugeren over alle stemmeslugere ved KV17, borgmester Birgit S. Hansen (S), som nu er udpeget igen, oplyser Sæby Folkeblad.

Hun fik hele 42,4 pct. af samtlige afgivne stemmer i Frederikshavn Kommune - 14.843 vælgere ud af 34.677 satte deres kryds ved hende og giver hende således et politisk mandat, der vil noget. Hun har været borgmester siden KV13, og S har absolut flertal med 19 ud af 29 pladser.

Når det gælder de forholdsvise stemmeslugere ved KV17, bragte Kommunen.dk en Top 50 efter valget. Her kom på de næste pladser de to konservative borgmestre Hans Toft i Gentofte med 36,6 pct. og Michael Ziegler i Høje-Taastrup med 35,7 pct.

I Halsnæs er også borgmester Steffen Jensen (S) genvalgt som S-spids uden modkandidat, oplyser sn.dk. Han kom i byrådet ved KV13 og blev partiets borgmesterkandidat ved KV17 efter en snæver sejr på kun en stemme i afstemning med Annette Westh. Her er der ikke tale om absolut flertal, men S sidder på 10 ud af 21 pladser. 

Venstre har her spids i byrådsmedlem Michael Thomsen, der har afløst tidligere borgmester Steen Hasselriis på den post.

To kommunalpolitiske veteraner fra SF stopper ved valget. 

I Haderslev er der farvel til Bent Iversen, der ikke genopstiller efter ialt 21 år som folkevalgt, oplyser JydskeVestkysten. Bent Iversen havde tre perioder i Sønderjyllands Amtsråd fra 1994 til 2007 og havde sin første periode i byrådet fra 2010-2013 og nu igen i en enmandsgruppe fra KV17.

Ny spids er butiksleder Hanne Pedersen på en liste med foreløbig syv kandidater.

I Faaborg-Midtfyn siger SF farvel til 75-årige Torben Smith som spidskandidat. Han har små 40 års erfaring i lokalpolitik, men om det bliver til en periode mere for den 75-årige politiker, det ved han ikke endnu. Han har siddet i en enmandsgruppe, der netop er blevet forøget med den tidligere ALT-politiker Mads Holdgaard.

Når det gælder veteraner i lokalpolitik skal det også lige nævnes, at tidligere borgmester i Kolding Per Bødker Andersen (S), der havde posten i hele 24 år fra 1985 til 2009 - først i den tidligere og siden i den sammenlagte Kolding Kommune - stiller op igen til KV21.

Med sit byrådsmedlemsskab siden 1974 hører han til i den allerstørste vægtklasse blandt nestorer i kommunalpolitik - p.t. kun overgået af Lars Abel (K) i Gladsaxe.