dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Avedøre først med et borger-energifællesskab

Samarbejdet går blandt andet ud på at etablere ladestandere og sætte solceller op. Hvidovre Kommune er medstifter.
31. AUG 2020 11.20

HVIDOVRE: Landets første borger-energifællesskab er blevet stiftet i Avedøre: En model, der er hentet fra et nyt EU-direktiv, der giver borgerne nye muligheder for at deltage aktivt i en klimavenlig omstilling af energiforsyningen, oplyser EBO Consult.

- Selvom direktivet først bliver indarbejdet i dansk lovgivning senest den 31. december 2020, så vil vi gerne være på forkant, siger formanden Johannes Pleidrup fra Energifællesskab Avedøre a.m.b.a.

Borger-energifællesskabet er en del af en udviklingsplan benævnt 'Avedøre Green City', hvor en række lokale interessenter er aktive, fordi de ønsker at sætte fokus på FN’s 17 verdensmål. 

Samarbejdet går blandt andet ud på at etablere ladestandere og sætte solceller op. Ideen er, at energiforbrugerne i området skal 'høste' den energi, som de selv er med til at producere i området.

Ambitionen er såkaldt selvbærende energiaktiviteter, hvor fx prisen på el afstemmes til de faktiske lokale omkostninger, og hvor overskud i fællesskabet kan være med til at etablere nye ladestandere og solceller.

  • Stifterne er Hvidovre Kommune, Hvidovre Gymnasium, Avedøre Landsbylaug, Avedøre Fjernvarme a.m.b.a., Filmbyen og EBO Consult A/S.
  • Energifællesskabet er åbent for andre aktører i Avedøre, således at det vil dække et område på ca. ti km2, ca. 6.000 borgere, en række institutioner samt virksomheder.

ka