Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Automatisk badekabine snart klar

Ultimo maj eller primo juni ankommer den længe ventede automatiske badekabine nemlig på dansk jord. Den tages i brug i Horsens til sommer
11. MAR 2011 8.43

HORSENS: Daghjemmets brugere på Plejecentret Præsthøjgården i Horsens Kommune kan nu snart se frem til at få et ganske særligt bad. Ultimo maj eller primo juni ankommer den længe ventede automatiske badekabine nemlig på dansk jord.

- Der er langt fra Japan til Horsens, og det har været vigtigt for både afsender og modtager, at kabinen bliver ordentligt afleveret. Usikkerhed om installationen har imidlertid været en af knasterne i forbindelse med købet. Men efter at Teknologisk Institut, Center for Robotteknologi har været til møde i Japan, er knasterne nu væk, forklarer områdeleder Lene Offersen om ventetiden.

Inden den endelige placering på Præsthøjgården skal badekabinen dog lige en tur forbi Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut i Odense, hvor den skal testes og sikkerhedsgodkendes, og hvor kommunens tekniske medarbejdere skal lære hvert et hjørne af kabinen at kende.

Derefter er den klar til bur på Præsthøjgården midt i august, når det faste personale er vendt tilbage fra ferie.

Charlotte Juhl Andersen (S), der formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice, har store forventninger til den nye badekabine:

- I en fremtid med flere ældre og færre hænder er vi nødt til at udvikle nye teknologiske metoder. Hvis ikke vi ad den vej inspirerer borgerne til i højere grad at klare sig selv, vil de borgere, som virkelig har brug for hjælp, komme til at betale prisen, siger hun.

Det er de ældre i daghjemmet på Præsthøjgården, som får liggende bad, der primært får tilbud om at bruge badekabinen. Tilbuddet vil endvidere gives til brugere inden for Handikap og Psykiatri-området samt enkelte beboere på plejecentret.

Forebyggelsesfonden finansierer den automatiske badekabine, der produceres i Japan.

- Den japanske badekabine, der er konstrueret, så den kan rumme de lidt større danskere, fungerer ved, at man i ca. 10 minutter douches med vand og sæbe i en slags wellnessbad, fortæller Lene Offersen.

ka