Arkæologiske fund gør vej 16 mio. kr. dyrere

Fund fra den ældre stenalder har øget udgifterne til en vej i Gribskov med næsten 18 pct.

GRIBSKOV: Arkæologiske undersøgelser forud for en ny vej mellem Græsted og Gilleleje har skabt behov for en merfinansiering på 16 mio. kr. viser en status fra Gribskov Kommunes administration til udvalget for Udvikling, By og Land.

Ved Museum Nordsjællands undersøgelse fandt arkæologerne bopladser fra den ældre stenalder, hvilket er specielt og vil kræve stort arbejde at udgrave. I første omgang var udgifterne for den nye vej sat til 111 mio. kr., men med den ekstra udgift på 16 mio. kr., stiger udgifterne til det samlede anlæg med næsten 18 pct. 

Udgravningerne skulle sandsynligvis ikke skabe større forsinkelser, og linjeføringen ændres ikke. Ifølge formanden for Udvikling, By og Land, Pernille Søndergaard (nytgribskov), er kommunen og museet i dialog om at finde de bedste løsninger for arbejdet med udgravningerne. Det skriver Netavisen Gribskov

- Det er vigtigt at vi kan komme videre med projektet på en god måde, og at lodsejerne, der lægger jord til, kan få afsluttet deres sager. Det er også rigtig fint, at vejens linjeføring er den samme som lodsejerne var med til at fastlægge, siger formanden på vegne af udvalget.

mh