DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Arbejdstilsynet giver påbud til Nordfyns Børn og Familieafdeling

KORT NYT22. MAR 2021 7.08

NORDFYN: Nordfyns Kommunes Børn og Familieafdeling har fået et strakspåbud fra Arbejdstilsynet om at give nødvendig psykisk førstehjælp til ansatte, der direkte eller som vidne har været involveret i en sag om tvangsfjernelse, som Arbejdstilsynet kalder "en traumatisk hændelse". Det skriver Fyens Stiftstidende.

Sagen, der handler om tvangsfjernelse af et barn, der blev vurderet som "truet på alle parametre", er beskrevet i Arbejdstilsynets afgørelse, som avisen har fået aktindsigt i. To medarbejdere var på besøg i hjemmet, hvor moderens kæreste var meget truende. Derfor forlod de hurtigt stedet. Fem timer senere vendte de tilbage sammen med fire betjente for at konstatere, at familien var væk. Det gjorde de to sagsbehandlere bekymrede for barnets sikkerhed og gav dem følelsen af, at de ikke havde gjort deres arbejde godt nok.

En af de to fortalte Arbejdstilsynet, at hun ikke havde fået tilbudt psykisk førstehjælp bagefter, men derimod havde oplevet begrænset mulighed for at tale om oplevelsen bagefter. Samtidig har medarbejdere fortalt, at de ikke kender til en procedure for psykisk førstehjælp. Det skal kommunen nu rette op på inden for den næste uge.

eo