Arbejdsskadesag anerkendt trods sen anmeldelse
Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

Arbejdsskadesag anerkendt trods sen anmeldelse

Erstatningsnævnet har måttet ændre kurs efter Højesteretsdom.
12. FEB 2019 12.51

Erstatningsnævnet har nu i en ny arbejdsskadesag ændret afgørelse som følge af en højesteretsdom fra september 2018, hvor en anden arbejdsskadesag fik et nyt udfald, skriver Socialpædagogen.

I den nye sag fik en socialpædagog kastet noget i nakken af en borger, og da episoden ikke blev meldt til politiet inden 72 timer, kunne Erstatningsnævnet i første omgang ikke yde erstatning. Men nu har socialpædagogen fået godtgørelse for svie og smerte svarende til i alt 80 sygedage.

I den anden sag - fra september 2018 - fik en skoleleder på et socialpædagogisk opholdssted ret til erstatning efter en voldsepisode, hvor en 14-årig dreng havde taget halsgreb på hende - og hvor hun siden udviklede posttraumatisk stress.

Skolelederen havde heller ikke meldt sagen til politiet i tide, og by- og landsretten rettede sig ind efter Erstatningsnævnet, der i en ny praksis havde strammet op på det krav. Men efter Højesteretsdommen har Erstatningsnævnet altså måttet ændret kurs.

Det fremgår af fagbladets omtale, at nævnet efter dommen har genåbnet flere erstatningssager. Socialpædagogerne opfordrer trods den nye kurs fortsat sine medlemmer til at politianmelde voldsepisoder inden for 72 timer for at være sikre på at komme i betragtning til erstatning.

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt