Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Antorini vil støjen i skolerne til livs

Arbejdsmiljøet i folkeskolen skal forbedres - mindre støj og mere kontrol med arbejdsmiljøet

Regeringen vil gøre op med det støjhelvede, der plager lærere i folkeskolen, fastslår den nye børne- og undervisningsminister, Christine Antorini (S). Skolerne skal renoveres, så undervisnings- og arbejdsmiljøet bliver bedre og ved at øje tilsynet med undervisningsmiljøet på skolerne, fortæller avisen.dk.

Det skal bl.a. ske ved at bruge af de fremrykkede midler til offentlige investeringer på 10 milliarder. Den ny børne- og undervisingsminister vil desuden forbedre arbejdsmiljøet for skolelærere ved at styrke Dansk Center for Undervisningsmiljø, sådan at centeret får mulighed for at føre tilsyn med miljøet på skolerne.

Fungerende uddannelses- og arbejdsmiljøordfører for Venstre, Peter Juel Jensen, mener, at det er en god idé at fremrykke de offentlige investeringer, men er kritisk overfor planen om støjbekæmpelsen i folkeskolen.

- Lærerne skal selv løse problemerne med støj i klasserne. Det skal vi ikke løse fra Christiansborg. Lærerne må simpelthen være bedre til at sige fra overfor de elever, der støjer, siger han til avisen.

mou