Antallet af indlagte stiger lidt igen

Dragør, Aalborg og Frederiksberg har flest nye smittede. 908 er testet positiv.
1. JUN 2021 14.45

TEMA: Corona

Efter flere måneder med stadigt færre indlagte covid-19-patienter er antallet på det seneste steget lidt igen, så der nu er 155, det højeste antal i 12 dage. Også antallet af nyindlagte på 34 på et døgn er det højeste i 12 dage, men ingen af tallene er dog exceptionelt høje.

Samtidig er kontakttallet er for femte uge i træk beregnet til 1,1, hvilket betyder, at epidemien fortsat er let stigende.

Siden i går er 908 testet positiv ud af knap 132.000 prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,69, som også er på niveau med de foregående uger.

Smitsom gade

Smitten i forhold til indbyggertal er stadig størst i Dragør efterfulgt af Aalborg og Frederiksberg, og alle tre kommuner har stigende tal siden i går. I Aalborg er 99 nye personer registreret smittet det seneste døgn.

Over halvdelen af de smittetilfælde, som er registreret i de fire sogn i Aalborg i dagene 15.-22. maj, kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed tirsdag til Jyllands-Posten. De har enten opgivet eget besøg eller nære kontakters besøg i festgaden som formodet smittekilde.

Der er fortsat fire nedlukkede sogn, nemlig Vor Frelsers og Budolfi i Aalborg, Høsterkøb i Rudersdal og Gellerup i Aarhus, som lukkede ned i går.