DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Antallet af indlagte med corona dykker igen under 200

192 er lørdag indlagt med covid-19. Det er 15 færre end fredag. 416 er med pcr-test bekræftet smittet.
27. MAR 2021 14.13
TEMA: Corona

Antallet af indlagte falder med 15 til 192, hvilket er det laveste i over en uge. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag.

Yderligere to coronasmittede er døde, og 416 er bekræftet coronasmittet det seneste døgn i 115.103 pcr-test. Dermed var det 0,36 pct. af prøverne, der påviste smitte.

Det er det laveste antal nye smittetilfælde for et døgn siden midten af februar, hvor der var dage med under 300 nye tilfælde. Da SSI har ændret opgørelsesmetode undervejs, er det ikke muligt direkte at sammenligne tallene.

Falsk positive lyntest

Der er også udført knap 200.000 lyntest, viser tallene. Det fremgår ikke, hvor mange af dem, der fik en lyntest, som efterfølgende har fået besked på, at de er smittede.

SSI ændrede 10. marts sin opgørelsesmetode til at omfatte PCR- og lyntest i et samlet tal, men har siden adskilt dem igen. Det har det gjort, fordi det vurderer, at der er for stor usikkerhed forbundet med lyntestene.

En gennemgang, som seruminstituttet har foretaget af testsvar fra lyntest mellem 1. februar og 23. marts i år, viser, at næsten hvert andet positive testsvar fra lyntest er falsk positive.

Derfor opfordrer SSI-direktør Henrik Ullum til, at de, der har fået et positivt svar i lyntest, hurtigst muligt får taget en pcr-test til at be- eller afkræfte det.

Flere fund af brasiliansk variant

Der er fundet seks nye tilfælde af den brasilianske coronavariant P1. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) lørdag på Twitter.

- Fund af seks nye tilfælde med P. 1, dvs. i alt ni tilfælde. Vi har to nye smittekæder, som hverken er forbundet med hinanden eller allerede kendt smittekæde. Smittekilden er ukendt, og der er ikke kendt kobling til rejseaktivitet. Intensiv smitteopsporing/isolation igangsat, skriver Heunicke på Twitter.

Ritzau