dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Antallet af coronasmittede i Danmark er igen under 500

Tre personer er døde med coronavirus siden Statens Serum Instituts opgørelse lørdag.
28. FEB 2021 14.32

Der er det seneste døgn konstateret 463 coronasmittede i Danmark. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Dermed er der tale om et fald i forhold til de sidste fem dage, hvor der dagligt har været over 500 smittede hver dag. Antallet af positive svar er fundet blandt 151.982 analyserede prøver. Det giver en positivprocent - andelen af de smittede - på 0,30. Det er det laveste siden 14. februar.

Det samlede antal indlagte på landets hospitaler er til gengæld steget med 14 personer. Det betyder, at 231 personer søndag er indlagt med coronavirus. 24 nye personer er blevet indlagt, viser opgørelsen. På trods af stigningen er det samlede antal indlagte dog lavere, end det var i begyndelsen af februar. 1. februar var 546 personer indlagt.

Det højeste antal indlagte med coronavirus i Danmark var dog indtil videre omkring årsskiftet. Her var over 900 personer indlagt med corona. Ud over de 463 smittetilfælde med pcr-test er der fundet 92 nye tilfælde i lyntest fra private leverandører. De er fundet i 30.596 prøver. Det svarer til, at 0,30 pct. af prøver er positive for coronavirus.

Det vides ikke, hvor stort et overlap der er mellem personer, som bliver testet positiv i lyntest og pcr-test i det offentlige. Derfor kan tallene ikke lægges sammen. Af opgørelsen fra SSI fremgår det desuden, at yderligere tre personer er døde med virusset siden lørdag. Antallet af dødsfald er faldet markant i løbet af februar. I januar var der i gennemsnit 27 coronarelaterede dødsfald om dagen.

Yderligere 6.512 har siden lørdag modtaget mindst et stik med coronavaccinen, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). 1.032 personer har siden lørdag fået det sidste stik og er derfor færdigvaccineret. I alt har 418.870 personer modtaget mindst et stik af vaccinen, det svarer til 7,2 pct. af befolkningen. 183.106 personer har fået begge stik med vaccinen og kan derfor kalde sig færdigvaccinerede. Det svarer til 3,1 pct. af befolkningen.

eo