Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Anonyme læger angriber paramedicinere

Region Sjællands ordning med kun paramedicinere i akutbilerne har ført til 17 alvorlige situationer, hvor patienter har lidt skade eller er døde
KORT NYT1. FEB 2012 13.40

SJÆLLAND: I 17 tilfælde har Region Sjællands paramedicinere ikke kunnet give akut-patienter den nødvendige hjælp, og det har i fem tilfælde medført dødsfald og i andre tilfælde hjerneskader eller andre alvorlige følger. De 17 tilfælde er indsamlet af anonyme læger, der har indberettet dem til regionen, der nu har sendt dem videre til Sundhedsstyrelsen.

Formanden for Region Sjælland, Steen Bach Nielsen (S) angriber ifølge DR Sjælland lægerne for at tage patienterne som gidsler i en faglig kamp. Han har derfor bedt Sundhedsstyrelsen gennemgå samtlige 17 patienthistorier:

- Ti af tilfældene har vi ikke fået indberettet. Dem har lægerne gået og puttet med. De burde have indberettet det, de mener er fejl, så vi kan tage action. Nu må Sundhedsstyrelsen vurdere de 17 tilfælde, så vi får landets højeste myndigheders vurdering, siger Steen Bach Nielsen til DR.

Repræsentanter for paramedicinerne, der er specialuddannede Falck-reddere, er også vrede over lægernes anonyme henvendelse, og anfører, at de ikke er blevet foreholdt de 17 tilfælde.

mou