Borgmestre til minister:
AMU-center i krise truer grøn omstilling

KORT NYT14. JUN 2022 15.41

ESBJERG / VARDE / FANØ: Borgmestrene i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner har sendt et brev til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) med advarsel om, hvad der kan ske både nationalt og i det sydvestjyske område, hvis AMU-Vest i Esbjerg ikke tilføres øgede ressourcer. Det skriver JydskeVestkysten.

AMU-Vest - med centre i Esbjerg, Kolding, Tønder og Sønderborg - er i krise og har fx i Esbjerg måtte fyre ansatte ad flere omgange. AMU-Vest skal stå for en stor del af omstillingen af arbejdskraft fra blandt andet olie- og gassektoren til offshore-vindsektoren og leverer arbejdskraft til produktion m.m. af havvindmøller. Derudover leveres arbejdskraft til den store planlagte Power2X-produktion i Esbjerg, der skal have en central rolle i den nationale indsats på havenergi-området.

"På denne baggrund er det vitalt, at AMU-Vest sikres tilstrækkelige ressourcer til at kunne levere arbejdskraften, der bliver efterspurgt i forbindelse med den grønne omstilling. Hvis AMU-Vest ikke har ressourcerne til at omstille og efteruddanne den nødvendige arbejdskraft, skal dette ske andre steder, hvoraf det nærmeste AMU-center er i Kolding. Dette, forudser vi, vil være en alvorlig bremse i forhold til at opnå målene om grøn omstilling," skriver ifølge avisen borgmestrene Jesper Frost Rasmussen (V), Esbjerg, Mads Sørensen (V), Varde og Frank Jensen (R), Fanø, i brevet til ministeren.

cwa