Alternativet klar igen i tre kommuner

KV21-nyt fra ALT - i Syddjurs, hvor partiet er i byrådet, Svendborg, hvor det har været, og Guldborgsund, hvor det ikke har været.
18. MAJ 2021 14.54

TEMA: KV21

Syddjurs er en af de for øjeblikket 12 kommuner, der har en politiker fra Alternativet i byrådet. Det begyndte med 20 ALT-politikere ved KV17, som var første gang, partiet stillede op til kommunevalg. I Syddjurs var ALT i valgalliance med De Radikale, som også fik en plads.

Og Mette Foged, der ikke stod øverst, men fik flest stemmer af de tre kandidater fra ALT - 357 af partiets i alt 950 - er klar igen på den betingelse, at flere ville stille op, skriver Adresseavisen Syddjurs. Det er der to andre, der vil, blandt andet Line Aaen, der var folketingskandidat i Østjyllands Storkreds ved FV19 og blev partiets andensuppleant for MF Torsten Gejl. 

I Svendborg var der på grund af valgforbund med Enhedslisten, der her står stærkt med tre pladser, også stemmer nok til en plads til ALT i byrådet. Det blev Karl Magnus Bidstrup, der i januar 2020 dog forlod partiet efter valget af nu forhenværende Josephine Fock som partileder. Efter en periode som løsgænger er han nu blevet socialdemokrat.

Fyns Amts Avis skriver nu, at lærer Kasper Krebs stiller op som eneste kandidat, hvor der ved KV17 var fire. Lokalt er der ifølge ham kommet lidt nye medlemmer til, efter at Franciska Rosenkilde blev ny partileder, men de tre andre, der stillede op sidst, har forladt partiet.

I Guldborgsund har ALT endnu ikke været i byrådet, men kunne i et valgforbund ved KV17 hjælpe SF og EL til hver et mandat. Flemming Enger er ny spids ifølge Folketidende, og listen på foreløbig to er stadig åben for flere navne. Sidst var der fire med Joan Kragh som spids.