dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Allerød vil effektivisere med toårigt budget

Omlægninger i 2021 skal forhindre serviceforrringelser i 2022.
5. OKT 2020 10.07
TEMA: Budget 2021

ALLERØD: De Konservative står sammen med Enhedslisten uden for årets budgetaftale, der er et mix af opstramninger og udvidelser, og gør sig bemærket ved ikke ligesom sidste år at være besluttet udenom borgmesterpartiet.

Budgetaftalen er toårig og indebærer, at der i løbet af 2021 skal "findes effektiviseringer, som fuldt ud erstatter serviceforringelser i 2022", hedder det i aftaleteksten, idet effektivisering af aftalepartierne defineres som "en omlægning af service, der ikke stiller borgeren dårligere, men gerne bedre, og som koster færre penge".

Effektiviseringen er fastsat til 0,4 pct., og den kommer til at gælde både 2021 og årene derefter. Ønsket er at sikre en langsigtet balance i kommunens økonomi, mere præcist et overskud på mindst 70-80 mio. kr. årligt, som man vil nå op på fra 2022.

Partierne bag budgetaftalen er Venstre, Socialdemokratiet, SF, De Radikale, Vores Allerød og Blovstrød Listen, i alt 15 af byrådets 21 mandater. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på byrådsmøde tirsdag.

 

Se budgetaftalen.