Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Alle gamle tegninger er scannet ind

KTC præmierer seks kommuner for digitalt byggesagsprojekt med innovationspris
7. OKT 2011 9.51

Seks kommuner har fået KTC's Innovationspris for et pilotprojekt, der skal digitalisere byggesagsområdet i hele Danmark, herunder ansøgninger og sagsbehandling af byggesager.

Ambitionerne var i top, da Gladsaxe og Gentofte kommuner for et par år siden tog initiativ til at digitalisere byggesagsområdet. Det havde allerede været forsøgt flere gange, men denne gang skulle det lykkes. De to kommuner blev hurtigt til fire, da Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner også gerne ville være med. Målet var at udvikle et system, som i længden kunne blive landsdækkende.

Men en henvendelse til Erhvervs- og Byggestyrelsen resulterede hurtigt i, at også Aarhus og Vejle også kom med. Dermed var grunden lagt for, at projektet allerede fra start blev et pilotprojekt med henblik på at gøre digitalisering af byggesager landsdækkende.

- Det her projekt, er vi meget stolte af. Det er et projekt, hvor vi har været absolutte frontløbere. Og så er det et eksempel på, at man sagtens kan lave succesfulde fællesoffentlige digitaliserings-projekter, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (S).

Kvalitet gennem information
Projektet er allerede så langt, at borgere og professionelle i de seks kommuner ikke længere skal på rådhuset og hente eller aflevere tegninger. Alle gamle byggesager er scannet ind og bygge-sagsansøgningerne er digitaliseret. Dermed er der adgang til alle nødvendige informationer, når borgere, virksomheder og rådgivende ingeniører ansøger om byggetilladelse over nettet.

Det reducerer fejl i ansøgningerne og gør sagsbehandlingen hurtigere, fordi der ikke skal sendes breve frem og tilbage, indtil ansøgningerne bliver, som de skal være. Dermed kan begge parter spare ressourcer.

Hæder fra kolleger
Planen er, at hele byggesagsområdet på landsplan skal digitaliseres fra udgangen af 2012. Og der er allerede nu store forventninger til projektet. Derfor har KTC, foreningen af tekniske chefer i kommunerne, nu præmieret sine kolleger i de seks kommuner, der deltager i samarbejdet, med Innovationsprisen 2011.