Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Albertslund Kommune

Albertslunds kommunaldirektør i spidsen for debat om god ledelse

Regeringen, KL og Danske Regioner har udnævnt ny ledelsesambassadør.
6. APR 2020 10.00

ALBERTSLUND: Regeringen, KL og Danske Regioner har udpeget den nye ledelsesambassadør for offentlig ledelse. Valget faldt på Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune, oplyser Økonomistyrelsen.

Jette Runchel er uddannet cand.phil. fra Københavns Universitet og Master i Public Policy. Hun medbringer solid erfaring med ledelse i den offentlige sektor.

- Jette Runchel er en engageret og dygtig topleder. Derfor er jeg glad for, at hun vil være med til at sætte ledelse øverst på dagsordenen i den offentlige sektor. God ledelse kræver lydhørhed og engagement over for medarbejderne, så vi står sammen om en stærk offentlig sektor, der yder en god service over for danskerne, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Jette Runchel glæder sig til at komme i gang:

- At blive udpeget som ny ledelsesambassadør er en god mulighed for at være med til at sætte fokus på vigtige debatter om offentlig ledelse, som for eksempel hvordan man bedriver ledelse i en politisk ledet organisation, og hvad der skal til for at skabe sammenhæng i ledelseskæden – hele vejen fra borgmesteren og byrådet til frontlinjelederen. Jeg glæder mig til at mødes med ledere i alle dele af den offentlige sektor og drøfte, hvordan vi sammen kan gøre offentlig ledelse endnu bedre – også på tværs. Jeg ser frem til en spændende tid som ledelsesambassadør og til at bidrage med mine erfaringer i den offentlige debat og i dialogen med lederne.

Ledelsesambassadøren skal, ifølge aftalen om ledelse og kompetencer, bidrage til at holde gang i debatten om offentlig ledelse gennem egne erfaringer og nye perspektiver. Hun vil besøge offentlige arbejdspladser i både stat, kommuner og regioner, indgå i dialog og invitere til debat. Hun vil samle og dele vellykkede eksempler på offentlig ledelse og derved inspirere offentlige ledere. 

Det er anden gang, at regeringen, KL og Danske Regioner udnævner en ledelsesambassadør. Jette Runchel afløser Dorthe Gylling Crüger, tidligere administrerende direktør på Sygehus Lillebælt, som ambassadør for offentlig ledelse.

  • Der udnævnes en ledelsesambassadør en gang årligt fra 2019 og frem til 2021.
  • Jette Runchels ambassadørskab løber fra 15. marts 2020 - 14. marts 2021.
  • Initiativet er et led i aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor mellem regeringen, KL og Danske Regioner fra februar 2019.

ka